GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

lördag 8 september 2012

Bildskön Lancia Aurelia var före sin tid

Lancia Aurelia kanske inte är den mest välbekanta av bilar på våra nordliga breddgrader. Lancia grundat som märke 1906 har sedan årsskiftet nyintroducerats i Sverige, men senast innan dess vi såg Lanciabilar säljas i sverige var på 80-talet och inte heller då i någon större omfattning.

Just Aurelia tillverkades i flera olika utföranden mellan 1950 och 1958. Bilen på bilden är en coupe av modell B20 och det var ingen mindre än Pininfarina som höll i ritstiftet. Under de tidiga åren stod Lancia för flera unika bidrag till bilhistorien. Bland annat var de först ut med 5-växlad låda i serieproducerad bilmodell (Lancia Ardea -48). Aurelia var första serieproducerade bil med motor av V6 typ, och den anses även vara en av de första så kallade Gran Turismo bilarna. D.v.s. vacker coupe med långfärdskvaliteter för de ekonomiskt bättre ställda. De avancerade tekniska lösningarna blev även deras fall i takt med att efterfrågan sjönk och omkostnaderna steg och 1969 gick Fiat in och tog över styret.

Klicka nedan för att rösta på Lancia Aurelia (Foto: M. Forsell)
Jarama är med i en fototävling med denna enkla bild med en Lancia Aurelia i fokus.
  • Rösta här på Jaramas bidrag i Lancias fototävling.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar